Stevia sötmedel ger alla chans att njuta av godis
Jag börjar med Stevia sötmedel på grund av att så mycket folk har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.
Endast ett fåtal växtvarianter smakar gott – och kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter som ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav det här är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.
Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan köpa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är bra allmän målgrupper som vill undvika strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.
Stevia sötningsmedel är ett bra val för den som inte vill ge upp godis men beredvilligt undviker alla de dåliga effekterna som socker för med sej. Att ämna hålla sig ifrån kolhydrater är vanligt och anländer ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en sjukdom som i själva verket innehåller många annorlunda varianter, men främst av två olika typer som lätt nog heter art 1 och art 2 diabetes. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går genom med smak av honung». Tidigare kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett term som somliga ännu använder sej av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel uttryck.
Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kraft med god fördelning samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sej då trött, törstig samt börjar lukta aceton. Man håller också kvickt minska i kilon. Typ 1 sockersjuka är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit typ 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Typ 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar oftast äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång och eventuellt medicin.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med kolhydrater då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebära ju inte att man vill avbryta förtära godis samt idag finns det val för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika samt i Japan består det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än kolhydrater, så bara enormt en aning behövs.
Andra anledningar till att man vill dra minska på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man kanske vill gå ner i vikt, eller ta bättre hand som sina garnityr. Samtliga vet ju vilken bristfällig effekt strösocker har på våra garnityr. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara strösocker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen går då in i ett läge som heter ketos och börjar bilda ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason enormt effektiv, men det innefattar att man får i sej nog med fett samt protein för att idas med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötmedel är sötmedel utan kolhydrater – alternativt med enormt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis förfarande för att gå ner i vikt samt har för flera blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så ska man avstyra kolhydrater, helst helt vilket är svårt, men man får bestämt högst erövra 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i bestämmelse äta fritt av proteiner samt fett för att dämpa aptit och tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, makaroner, ris, frukt, flera grönsaker och rotfrukter, sötsaker m. m. Allting som kan omvandlas till strösocker i kroppen är tabu. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde samt griskött, därtill äggviteämne som man framförallt finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att äta bacon till morgonmål när man vill gå ned i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.